miercuri, 9 februarie 2011

Pandispan cu fructe din compot


Destul de multe dintre retetele pe care le-am prezentat pana acum se pot prepara de cu seara si lua la caserola a doua zi. Unele nici macar nu necesita incalzire iar altele iti pretind doar un microunde.
Si reteta de astazi se face cat ai spune "pandispan". Nimic complicat, dureaza 45 de min pregatirea ei cu tot cu pusul la cuptor si poate sa fie o gustarica in pauza de cafea.



Ingrediente:
  1. 200 gr faina
  2. 175 gr zahar
  3. 4 oua
  4. 70 ml ulei
  5. o lingurita praf de copt
  6. o lingurita esenta de vanilie
  7. 600 gr fructe din compot
  8. 2 linguri pesmet
Se scurge zeama fructelor din compot (o arunci sau o folosesti la altceva, cum doresti) si se lasa fructele intr-o strecuratoare cateva minute, apoi se freaca cu 2 linguri de pesmet. Asta inseamna ca presari in ploaie, peste fructe, cele doua linguri de pesmet si amesteci usor, pana prind fructele o fina pelicula de pesmet. Cuptorul il pornesti si il incalzesti la 180 de grade.

Pandispanul il prepari astfel: bati albusurile cu zaharul pana se fac spuma, separat bati galbenusurile cu uleiul si torni incet, mixand in continuare peste spuma de albusuri. Apoi adaugi in ploaie faina amestecata cu praful de copt, la urma pui si esenta de vanilie.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt sau se unge cu unt si se pudreaza cu faina si se pun pe fund, in strat uniform fructele, apoi se toarna aluatul si se da la cuptor, pe randul 2 din 5 (deci putin mai jos de jumatate in functie de cuptorul tau) la 180 de grade pentru 35 min. Dupa 25 de min ii poti face testul scobitorii fiindca poate sa difere de la un cuptor la altul puterea de coacere. daca scobitoarea, infipta in mijlocul prajiturii, iese fara urme de coca pe ea, atunci pandispanul tau e gata. Pentru decor, il poti pudra cu zahar pudra si/sau sirop de caramel ori de ciocolata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu