vineri, 25 februarie 2011

Pui "sanghai"


Ghilimelele atrag atentia asupra faptului ca nu am dorit sa fac preparatul asiatic, in varianta de gatire si servire din patria-i mama. Aspectul si ingredientele sunt similare, dar l-am servit neaos, cu salata, rosii, ceapa verde, fara alte pretentii. Un fel de mancare foarte nimerit atunci cand esti in criza de timp. Nu te vei ridica nici perfect satula dar nici foame n-o sa-ti mai fie :) .
Cu alte cuvinte, in masura in care timpul iti permite, este potrivit pe post de antreu, alaturi de alte preparate dar daca nu, este si o delicioasa gustare "din mers". Se prepara in maxim 20 de min cu singurul inconvenient ca vei mirosi a prajeala apoi. O idee este sa iti acoperi parul cu un batic ori o cascuta de baie si sa te schimbi de hainele cu care ai venit din oras si cu care vei pleca iarasi.

Pentru 4 portii am folosit:
  1. 500-600 gr de piept de pui (o caserola)
  2. 3 catei de usturoi
  3. 3 linguri (aprox 50 de gr) de mustar - cu cat mai calitativ, cu atat mai bun si bine
  4. un sfert de lingurita de piper
  5. 2 oua
  6. o legatura patrunjel 
  7. faina (cam 50 gr)
  8. sare
  9. ulei cat sa se balaceasca puiul in tigaie (aprox 200 ml)
Pentru a-ti optimiza timpul, poti cumpara o caserola de piept de pui gata feliat (ca pentru snitele). Tot ce-ti mai ramane de facut este sa tai feliile in 2-3 fasii, de 1 cm latime. Fasiile astfel obtinute se tavalesc intr-o farfurie cu faina. Intr-un vas se amesteca ouale, mustarul, patrunjelul tocat, usturoiul tocat marunt, sarea si piperul. Fasiile deja date prin faina se trec prin "maclavaisul" asta si apoi se pun direct in tigaia cu ulei incins. Se prajesc pe o parte si pe alta, pret de cateva minute, pana se rumenesc. Se scot pe un servetel pentru a lasa surplusul de ulei. Se pot servi cu un pahar de vin. Pofta buna!


Nota: Inspirata din Bucatarul tau. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu