vineri, 24 august 2012

Tortillas cu macrou afumat si sfecla


Mai intai a fost salata de fenicul, măr şi sfeclă cu peşte afumat, o combinaţie delicioasă, cu succes la public, de la Brasov care mi-a deschis apetitul pentru combinatia fericita de peste si sfecla, apoi au fost niste calduri cat sa nu vrei sa ai in preajma vreun aragaz/cuptor si o reteta din GoodFood-ul de iulie-august si uite asa s-au aliniat toate stelele pentru o gustarica super-gustoasa si satioasa. Serios, dupa doua tortillas, abia imi mai trageam sufletul si parca pana si inghetata de dupa a mers cam fortat.


Am folosit:
  1. 8 foi de tortilla
  2. 1/2 dintr-un borcan cu sfecla feliata
  3. 4 bucati de macrou afumat
  4. 6-7 linguri pline cu smantana
  5. pasta de hrean dupa pofta inimii
  6. 1 legatura de marar
Foile de tortilla se incalzesc putin in tigaie, cateva secunde pe fiecare parte, cat sa se inmoaie putin si sa devina "manevrabile". Mararul se toaca marunt si se amesteca intr-un castron micut impreuna cu smantana si hreanul. In alt bol se pune sfecla, iar in altul pestele faramitat inainte cu mana - iti recomand cu caldura manusile de unica folosinta, altminteri inca 2 zile vei mirosi a macrou si mainile iti vor ramane uleioase.

Apoi se pun toate ingredientele in mijlocul mesei si fiecare e liber sa isi "ruleze" propria tortilla cu macrou, sfecla si sos. Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu