duminică, 10 februarie 2013

Canneloni cu spanac si ricotta


Canneloni am mai mancat - dar nu si preparat - o singura data, ca desert, o reteta pe care o voi face cu prima ocazie. Pana atunci insa am incercat o reteta de canneloni in stil clasic, ca fel principal.



Pentru 4 portii am folosit:
  1. 17 tuburi de canneloni Panzani
  2. 600g de spanac congelat
  3. 250g de ricotta (poti folosi si branza de vaci)
  4. 350ml suc de rosii (productie a tatalui meu :-) )
  5. un strop de ulei si ketchup picant
  6. emmental ras (sau cascaval ras)
  7. sare, piper, oregano, busuioc, marar
Intr-o craticioara pui spanacul pe foc si amesteci din cand in cand, sa se decongeleze si "caleasca" un pic. Cand este complet decongelat, il storci bine intr-o sita, il pui la loc in craticioara si il amesteci cu ricotta. Asezonezi cu sare si piper.

In alta craticioara pui sucul de rosii, un strop de ulei si ketchup picant, restul de mirodenii dupa gust si il dai intr-un clocot.

Compozitia cu spanac o pui (nu toata odata :p ! ) cu o lingura intr-o punguta de unica folosinta pe care ai gaurit-o intr-un colt si astfel posezi in fiecare tub de canneloni. Ungi tava cu putin unt si asezi intr-un singur strat canneloni umpluti. Torni sucul de rosii uniform si presari emmental.


Dai la cuptorul preincalzit 30 de minute, apoi mai presari o mana de emmental si mai lasi 10-15 minute, in functie de temperatura cuptorului tau. Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu