luni, 2 decembrie 2013

Tarta cu dovlecei si morcovi


Asa cum am mai spus-o si cu alte ocazii, sunt adepta tartelor deoarece se pot prepara cu usurinta, pornind de la o reteta de baza, cu diferite umpluturi. Se pot servi reci sau calde si se preteaza astfel fie la masa de pranz, fie la cina.

Dar ce te faci cand foame-i mare, la fel si oboseala si timpul prea scurt ;-) ?! Fiindca in ultima perioada am tot cautat aplicatii simpatice si utile, de unde sa ma pot inspira cand raman in pana de idei pentru mancaruri noi, am vazut ca si recomandare, in  topul aplicatiilor gratuite FoodPanda.Tot la optimizarea timpului s-au gandit si ei atunci cand au lansat aplicatia, care se prezinta a fi cea mai rapida modalitate de comanda de mancare online. Poti comanda mancare de la orice restaurant, il poti alege in functie de zona in care stai, totul cu ajutorul unei interfete foarte prietenoase. Un serviciu de care ma bucur ca am aflat :-) 


Pana una-alta, weekend fiind, am avut vreme sa prepar tarta despre care spuneam :-). Iar daca te tenteaza si pe tine, atunci ai nevoie de:
  1. aluat, facut dupa reteta de aici
  2. 1-2 morcovi
  3. 1 ceapa
  4. 1 dovlecel
  5. 250g de smantana
  6. 2 oua
  7. marar
  8. unt 
  9. sare, piper

Prepari aluatul si il il asezi in forma. Morcovii ii tai rondele, dovleceii jumatati de rondele, iar ceapa julien. Calesti legumele in putin unt si le lasi deoparte. Intre timp amesteci smantana cu ouale, mararul, sarea si piperul.

Peste aluat asezi legumele calite, apoi torni amestecul de smantana si pui la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 40 de minute. Pofta buna! 


   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu