joi, 30 iunie 2016

Biscuiti duo cu merisoare si nuci


Acesti biscuitei, desi fac putin rabat de la principiul de a nu adauga indulcitori neprietenosi (intrucat contin merisoare si cel mai adesea merisoarele au adaos de zahar ), sunt un experiment absolut reusit :-) Textura este oarecum asemanatoare cu cea a "palmierilor" care se comercializeaza in patiserii.


Am folosit:

- 200g unt rece
- 240g faina
- 100g ricotta
- 100g branza de vaci Covalact 6%
- jumatate plic praf de copt

Separat:
- 1 lingurita carob
- 50g nuci macinate
- 50g merisoare

Untul, branza, ricotta, faina si praful de copt se amesteca pana la omogenizare. Se imparte aluatul in doua, jumatate se amesteca cu nuca si jumatate cu merisoare si carob. Se lasa la frigider in folie alimentara jumatate de ora.




Apoi, pe o coala de hartie de copt (e mai usor de gestionat si nu se lipeste  aluatul), aluatul cu merisoare si carob se modeleaza in forma de sul, iar aluatul cu nuca se intinde foaie (sau invers, cum preferi :-) ). Asa cum se observa si din poze, aluatul cu merisoare este putin lipicios, deci trebuie manevrat repejor, ca sa nu se topeasca prea mult din unt sub caldura mainilor, iar aluatul cu nuca este usor sfaramicios din cauza nucilor si trebuie manevrat cu putina grija si rabdare, va asigur ca nu are cum sa nu va iasa :-) Am incercat sa fotografiez cat mai sugestiv, pentru a va veni in intampinare.




Se "imbraca" aluatul-sul cu aluatul-foaie, se ruleaza bine si se pune in folie alimentara la frigider minim 1-2 ore, ca sa se intareasca bine si sa se poata taia rondele cu usurinta.


Se taie aluatul cu un cutit foarte bine ascutit, in rondele cam de 1 cm grosime si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Timpul recunosc ca nu mi-l mai amintesc deoarece eram multi-tasking, insa, undeva in jur de 25-35 min. Va sugerez, de siguranta, sa verificati tava dupa primele 15-20 de min si sa vedeti cum se prezinta biscuiteii. Cand s-au facut usor aurii pe fund, se intorc si pe partea cealalta si se mai tin pana ce capata peste tot aceeasi nuanta uniform-aurie. Se lasa sa se raceasca pe un servet de hartie pentru a absorbi surplusul de grasime. Pofta buna! :-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu