luni, 27 iunie 2016

Mini-budinci cu prune si nuci


Pornind de la reteta de Pasca fara aluat, pentru copii, am mai facut mici ajustari si modificari in functie de ingredientele pe care le aveam la-ndemana si am astfel au rezultat acesti trandafirasi, cu ai caror umplutura m-am jucat putin. 



Pentru fix 8 trandafirasi am folosit:
- 4 galbenusuri
- 5 linguri rase de gris
- 140g de iaurt
- 200g branza de vaci
- 1 lingura fulgi de cocos
- 2 lingurite de carob

Pe fundul a 6 dintre formele de silicon am impartit in mod egal cubuletele dintr-o pruna enorma, apoi am turnat (cat sa umplu formele) compozitia rezultata din amestecul ingredientelor de mai sus. 

In ultimii 2 trandafirasi am pus cativa mieji de nuca si cateva merisoare (acesti 2 trandafirasi nu au mai apucat sa fie pozati.. :-)) ).

* pentru adulti se pudreaza cu zahar pudra vanilat; daca doriti sa oferiti copiilor, sariti peste acest pas (budincutele sunt dulci-acrisoare datorita cubuletelor de pruna ). Pentru copii, puteti pune optional cateva curmale pe care sa le blenduiti impreuna cu cele 4 galbenusuri atunci cand amestecati compozitia)



Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30-35 minute. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu