luni, 4 iulie 2016

Chec cu capsuni


O reteta de la care a pornit si cea a checului cu ananas si cirese si asta deoarece imi place sa gasesc noi si noi versiuni, posibilitati de a jongla cu ingrediente (unul are smantana, celalalt iaurt) si fiindca fructele de sezon parfumeaza intr-un fel anume, delicat si proaspat, orice pandispan.


Pentru o forma de cozonac (adica putin mai mare decat cea de chec) am folosit:
- 4 linguri de smantana grasa
- 8 galbenusuri (* nu folosesc albusuri, daca folositi insa, recomand numai 4-5 oua, albusul batut spuma inainte - veti obtine un chec infinit mai pufos decat al meu :-) )
- 9 linguri de ulei
- 200g de capsuni curatate si taiate cubulete
- 200g de faina
- putin praf de copt
- optional cateva linguri de sirop de artar, dar va zic de pe acum ca nu indulceste miraculos ;-) - sa nu uitam - e dulce cat mai baby-friendly

Am amestecat toate ingredientele, mai putin capsunile. Pe acestea le-am adaugat la urma, cu miscari usoare, cu o spatula, pentru a nu le zdrobi. Am turnat in forma tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 35 de minute (sau pana trece testul scobitorii). Se lasa putin sa se raceasca in forma, apoi se scoate si se feliaza cand s-a racit complet. Pofta buna :-)!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu