luni, 22 august 2016

Biscuiti usor dulci


Pornind de la compozitia de baza faina, unt si branza, am ajustat cantitatile si am adaugat cateva noi ingrediente pentru a obtine niste biscuiti putin dulci, pe de-o parte, dar si nutritivi. Am ales sa ii fac in forma de nasturi deoarece se pot manca din cel mult doua inghitituri si astfel, v-ati prins - mai putine firimituri prin casa - yey :-)) !
Recomand insa forma aceasta doar copilasilor ceva mai marisori, care pot si stiu sa gestioneze bucatele mai mici. Altminteri, aluatul se poate decupa in orice forma doriti.

Am folosit urmatoarele cantitati, iar aluatul rezultat l-am imparti in doua - jumatate s-a transformat intr-o tava de nasturasi si jumatate am pus in folie la congelator, pentru o data viitoare:
- 30g nuci macinate
- 1 lingura cu varf de fulgi de migdale (sau migdale crude, macinate)
- 100g unt rece
- 140g de faina
- 4 curmale deshidratate, fara samburi (pe care nu le-am mai hidratat in prealabil)
- 100g crema de branza Covalact 6% am pus, dar puteti pune ricotta, mascarpone sau alt timp de branza de vaci)




Am pus in blender migdalele, nucile, curmalele (daca doriti mai dulce gustul, puteti pune mai multe, mie mi s-au parut suficiente 4; de asemenea, le puteti hidrata in apa calduta, de data aceasta nu am avut timpul necesar). Am amestecat apoi toate ingredientele - la inceput cu o furculita pana ce s-a sfaramat untul - apoi am framantat rapid cu mana ce am obtinut un aluat care s-a luat perfect de pe peretii vasului si de pe maini. Am impartit aluatul in doua, jumatate din el l-am tras in folie alimentara si pus la congelator pentru a-l folosi cu alta ocazie, iar jumatate am pus la frigider 30 minute. Dupa jumatate de ora, am scos de la frigider, am intins o foaie subtire de aluat intre doua coli de copt, am decupat cercurile, am stantat cu un nasture si am pus in tava tapetata cu hartie de copt. Au stat la cuptorul preincalzit la 180 de grade 20 de minute. Pofta buna :-) !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu