vineri, 5 august 2016

"Saratele" cu seminte


Pe final de saptamana, se-ntampla sa adie vantul prin borcanele cu mirodenii, nuci si seminte, ori pe raftul cu branzeturi, asa ca se cere o "incropeala" de rontaiala, cu ce-a ramas la-ndemana, pana la refacerea stocurilor :-))
Am pornit de la cele 50g de unt rece si gras (82%) pe care il mai aveam, si, cu gandul cand la Crakersii cu seminte, cand la Biscuitii cu branza (din folclor, denumiti "100/100/100"), am adaugat:
- 50g cascaval ras 
- 50g crema de branza in amestec cu smantana
- 100g de faina alba
- cate 2 lingurite din fiecare: seminte de floarea soarelui, de dovleac, de in si de susan - toate macinate in blender


Toate ingredientele, mai putin faina, le-am zdrobit si omogenizat cu o furculita. Apoi, pe masura ce am inceput sa framant rapid (ca sa nu se inmoaie untul), am turnat treptat faina. Aluatul l-am lasat vreun sfert de ora la frigider si apoi l-am intins intre doua coli de copt si l-am decupat. Am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, am intepat cu furculita din loc in loc fiecare saratica si am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade 20-25 de min, pana au prins o culoare frumoasa, usor rumena. Pofta buna :-) !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu