luni, 31 octombrie 2016

Batoane cu cereale, nuci si fructe (fara ou si fara lactate)


Fiindca nu prea mancam fulgi ca atare, dar aportul lor este unul important in alimentatie, ii folosesc cel mai des in tot felul de combinatii de asa-zise batoane (vezi reteta de Batoane de cereale si cirese sau reteta de Batoane cu cereale si banane). Se fac super-rapid, nici macar nu-i necesar cantarul, iar gustul se poate schimba prin folosirea altor tipuri de nuci sau a altor fructe. Versatil, asa-i :-) ?


Pentru 5 portii am folosit:
- 1 banana coapte (100g)
- 1 lingura cu varf de faina alba
- 1 lingura ulei de cocos
- 2 linguri cu varf de fulgi de cocos
- 2 maini de nuci (cat intra in causul unei palme x 2)
- 3 linguri pline de fulgi de ovaz
- 4 capsuni taiate cuburi mici
- scortisoara dupa plac

Nucile si fulgii de ovaz le-am pus in blender si le-am maruntit bine. Apoi am amestecat toate ingredientele (cuburile de capsuni le-am inglobat ultimele), am repartizat 6 portii pe tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade, 25 de minute. Dupa primele 15 minute, cu ajutorul unei spatule metalice am dezlipit usor si intorc pe partea cealalta "batoanele" (procedati cu grija, sa nu se sfarame, capsunile se lipesc putin de foaia de copt).


Puteti folosi fie o forma speciala fie puteti pune pur si simplu compozitia cu lingura, in tava, aplatizand pana la obtinerea unor batoane de 5mm grosime. Daca le faceti de aceasta grosime, interiorul o sa fie moale, dar ne-cleios, iar exteriorul usor crocant. Desi nu au deloc zahar, folosind banana coapta si capsuni parfumate, rezultatul o sa fie indeajuns de dulce-acrisor, potrivit pentru dejun ori gustare, eventual cu un iaurt alaturi. Pofta buna! :-)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu