sâmbătă, 18 februarie 2017

Mancare de fasole verde, la cuptor


Intotdeauna mi s-a parut ca, orice mancare este mai gustoasa daca petrece un timp in tihna, la cuptor. Acolo, departe de tarcoalele curiosilor si ispita amestecatului des (doar-doar s-or zapaci ingredientele si s-or face gata mai repede :-)) ), aromele incep sa se intrepatrunda, sosul sa se lege, mancarea sa-si capete gustul autentic. :-)


Pentru o caserola am folosit: 500g fasole congelata, pusa la fiert 5-10 min cat sa se decongeleze; apoi scursa si pusa in vas ceramic de dimensiune medie (dimensiunea vasului se adapteaza, desigur, cantitatii de mancare pe care doriti sa o faceti). 

Deasupra am turnat un amestec format din: 200g rosii cubulete in suc propriu, 2 catei de usturoi tocati marunt, 1 lingura de ulei de masline, 1 cescuta de apa, marar tocat din belsug si nitel piper. Am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade in jur de 30 min (more or less), cat sa scada sosul nitel, in functie de cat de suculenta sau nu ii place fiecaruia aceasta mancarica. La servire se mai presara marar tocat proaspat. Pofta buna :-) !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu